Momsregistrering

Få hjælp til momsregistrering af din startup virksomhed og kom godt fra start

Finansiering, markedsanalyse, stiftelse, markedsføring og momsregistrering har alt sammen det til fælles, at det er noget, man skal være opmærksom på, når man drømmer om at springe ud i livet som iværksætter. Hvis man drømmer om at skabe en succesfuld forretning, så er det vigtigt at have forarbejdet i orden, så man som iværksætter har de bedste forudsætninger for at skabe en succesfuld og bæredygtig forretning.

At kaste sig ud i livet som iværksætter

Alle iværksættere drømmer formentligt om at skabe en forretning, der omsætter for mere end 50.000 kroner om året, men det kan være svært at være iværksætter. I Danmark findes der mange innovative og succesfulde iværksættere, som har formået at skabe en indbringende forretning, men selv blandt disse iværksættere er der nogle, som har måtte forsøge sig ad flere omgange med at få en virksomhed stablet på benene. Der er mange faktorer, der er afgørende for, om ens virksomhed bliver succesfuld.

Inden man kaster sig ud i at være iværksætter, er det først og fremmest en fordel, at man har udviklet en forretningsplan på baggrund af grundigt indsamlet viden og en nøje udført markedsanalyse. At skabe en succesfuld virksomhed handler blandt andet om at kende forretningens målgruppe, samt at forstå sig på hvordan virksomheden kan formidle sit budskab til kunderne, så potentielle kunder bliver til købende kunder. Det er særligt her, at markedsføringen kommer ind i billedet.

Markedsføring af en startup virksomhed kan være afgørende for, at virksomheden kommer godt fra start. Det er gennem markedsanalysen, at man som iværksætter kan finde ud af, om der er et marked for det produkt, virksomheden tilbyder, samt hvem den potentielle målgruppe måtte være. Formår man at formidle sit produkt til den rette målgruppe, så kan man som startup virksomhed hurtigt komme til at omsætte for end de momspligtige 50.000 kroner, og så er der pludselig flere ting, man udover de mange andre ting også skal have styr på.

Udover hvordan du vil markedsføre din virksomhed, så er det, uanset virksomhedens alder, vigtigt at holde overblik over virksomhedens finanser. Særligt for startup virksomheder er det vigtigt at holde overblik over, hvornår virksomhedens omsætning nærmer sig de 50.000 kroner. Det er det, fordi at man som erhvervsdrivende er forpligtet til at være momsregistreret, hvis virksomheden har en omsætning på mere end 50.000 kroner årligt.

Du behøver heldigvis ikke at tage dig af momsregistreringen selv. NEMADVOKAT kan bistå dig med momsregistrering af din virksomhed eller selskab. Uanset om din virksomhed allerede er i vækst, og virksomheden nærmer sig de 50.000 kroner, eller du gerne vil have styr på momsregistrering inden du stifter din virksomhed eller selskab, så hjælper NEMADVOKAT dig igennem processen.

Momsregistrering kort fortalt

Langt de fleste danske virksomheder er momsregistret, hvilket skyldes, at både virksomheder og selskaber skal momsregistreres, såfremt omsætningen overskrider 50.000 kroner eksklusiv moms om året.

Som nyopstartet virksomhed er det ikke nødvendigvis en fordel at vente med at lade sig moms registrere til omsætningen har nået 50.000 kroner, derimod kan det være en fordel at moms registrere virksomheden lige så snart, du som virksomhedsejer regner med, at virksomheden omsætter for mere end 50.000 kroner eksklusive moms. Hvis du allerede ved, inden du stifter virksomheden, at omsætningen kommer til at overstige 50.000 kroner, så skal virksomheden være momsregistreret indenfor 8 dage efter virksomheden er blevet stiftet.

Hvornår man som virksomhed eller selskab skal momsregistres afhænger af virksomhedens omsætning, samt hvilke varer og ydelser virksomheden tilbyder. Nogle virksomheder kan være fritaget fra at betale moms, hvis virksomheden eksempelvis sælger sundhedsbehandling eller undervisning, hvilket anses for at være momsfrie ydelser. Her er det dog vigtigt at være opmærksom på, at der er forskel på momspligtigt og momsfrit salg, og at en virksomhed sagtens kan sælge både momsfrie ydelser og momspligtige produkter, hvorfor det kan være en fordel at få kyndig og professionel hjælp af NEMADVOKATER til at holde skabe overblik over virksomhedens ydelser og momspligtige omsætning.

Momsregistrering; Hvornår?

Som spirende iværksætter kan det være svært at finde hoved og hale i, hvordan og hvornår man skal lade sin virksomhed moms registrere, heldigvis er der hjælp at hente. Kort fortalt er der to krav til, hvornår virksomheden skal moms registreres; det kvalitative krav og det kvantitative krav.

Det kvalitative krav

Det kvalitative krav knytter sig til virksomhedens beskæftigelse. Som vi kort har været inde på, så er der nogle brancher, som er fritaget for at betale moms. Momsfrie brancher er eksempelvis sundhedssektoren, undervisnings- og kursusvirksomheder samt kunstneriske virksomheder. Derudover er velgørende arrangementer og finansielle aktiviteter også fritaget for moms, men det er vigtigt at læse op på, inden virksomheden bliver stiftet, så eventuelle fejl ikke bliver begået.

Hvis din virksomhed eller selskab derimod ikke kan placeres indenfor en af de ovennævnte brancher, så skal du formentligt være momsregistreret, såfremt omsætningen forventes at overstige 50.000 kroner årligt. Hvis virksomheden beskæftiger sig med eksempelvis fremstilling, bearbejdning, opbevaring, transport af varer m.fl., så er der tale om afgiftspligtige transaktioner, som der skal betales moms af. Med mindre at virksomheden placerer sig indenfor en af de ovennævnte brancher, er det en god idé at gå ud fra, at virksomheden er afgiftspligtig, og derfor kan det være en fordel at tage kontakt til en advokat, som kan bistå med momsregistrering.

Hvilken branche virksomheden placerer sig indenfor bestemmes af en branchekode, som tager udgangspunkt i virksomhedens formål. Denne branchekode skal benyttes, når virksomheden skal momsregistreres. NEMADVOKAT hjælper dig gennem hele processen og tager sig af registreringen hos Erhvervsstyrelsen, så din virksomhed eller selskab kan blive momsregistreret.

Det kvantitative krav

Det kvantitative krav knytter sig til virksomhedens omsætning. Hvis virksomheden forventes at omsætte for mere end 50.000 kroner de kommende 12 måneder, så er det et krav, at virksomheden bliver momsregistreret. Fordelt ud på 12 måneder drejer det sig om, hvorvidt det forventes, at virksomheden kommer til at omsætte for mere end 4000 kroner om måneden.

En fordel ved at være momsregistreret er også, at du kan fradrage moms i virksomhedens eget momsregnskab. Virksomheder, der sælger indbyrdes til hinanden, drager fordel af at være momsregistreret, fordi at man som kunde kan fradrage momsen på den givne vare i egen virksomheds momsregnskab.

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *