Ansæt en bedemand så du kan få ro til at sige farvel

Ansæt en bedemand så du kan få ro til at sige farvel

Har du mistet et familiemedlem? En der stod der nær, en bekendt? Uanset hvem, hvornår og hvorfor døden indtræffer er det aldrig rart, og altid en svær tid at gå igennem. Det er vigtigt at tage sig tid til at sørge når man har mistet en, og i den tid kan det være uoverkommeligt at skulle tænke på opgaver som at planlægge begravelse og andre praktiske ting som skal være i orden. Men som absolut er på laveste prioritet.

 

Selvom det ikke er nemt at skulle forholde sig til tanken om at døden har indtruffet og at man har mistet måske et familiemedlem eller en partner, så kan det oveni være svært at skulle tage stilling til mange af de praktiske anliggender som er nødvendige og som man måske senere hen vil sætte pris på var ordentlig udført. Den sidste tid man har er det øjeblik man siger farvel og er samlet om at ære og mindes. Dette øjeblik er særligt og burde tages hånd om. Derfor kan det være en god idé at ansætte en bedemand til at sørge for at det sidste farvel bliver så ærefuldt som muligt.

 

Et anderledes erhverv

Jørn Larsen og Jørgen Heick, er begge bedemænd i bedemandsforretningen Bedemand Heick og Larsen. De to bedemænd har arbejdet sammen før og besluttede sig for d. 1 Juli 2019 at overtage og videreføre Søgaard Bedemandsforretning hvor de begge har arbejdet sammen. De ønsker at videreføre forretningen i en vision om ordentlighed, ærlighed og gennemsigtighed. Dertil er det vigtigt for dem at kunderne får service af høj kvalitet igennem hele forløbet og at de får alt den hjælp som de har brug for. Som bedemand er det et æresfyldt erhverv at skulle sørge for andres elskede, og derfor vægter de ærlighed højt.

 

Larsen og Heick sørger for at du som kunde har gennemsigtighed. Det vil sige at der ikke ligges låg på omkostninger og at man som kunde derfor er fuldstændig med i hele forløbet. Dette skaber tryghed hos en kunde der i forvejen går igennem en svært tid.

Ansæt en bedemand så du kan få ro til at sige farvel
Der er mange ting der skal overvejes når der er sket et dødsfald. Foto: Pixabay

Mange overvejelser

Det er nok de færreste som er klar over hvor mange overvejelser og beslutninger der skal tages ved et dødsfald. Her holder en bedemand dig i hånden og hjælper dig med at få overblik over hvilke beslutninger der skal tages. I nogle tilfælde har den afdøde måske aflagt klare ønsker om hvad der skal ske efter dødsfaldet. Nogle gange indtræffer døden pludseligt og her kan det særligt være svært at skulle stå med det hele selv. Ting som skal overvejes er for eksempel, musik og hvordan begravelsen skal foregå. Hos Bedemand Heick og Larsen tilbydes der blandt andet en såkaldt borgerlig begravelse som er en afskeden uden præst og kirke.

 

På hjemmesiden opslås der dødsannoncer. Og der er også mulighed for at udfylde en blanket kaldet ”min sidste vilje” som udleveres helt gratis. I denne kan man detaljeret udfylde hvad end man selv måtte have af ønsker, ved ens egen afsked.